Canaritråkken seniordans

Tur Valsequillo 2019

Canari-tråkk tur Valsequillo 12.11.2019

I nydelig solskinn dro 51 forventningsfulle dans ere   og gjester mot grønne, fruktbare Valsequillo for nye opplevelser på vingården: El GuachincheVinaCantera.

Eieren av fincaen Paco Alfonso Ortega’s portugisiske forfedre bosatte seg i Cantera (som betyr steinbrudd) og jobbet på jordene der. Vina = vinmark.

Han kjøpte selv en finca der med godt 5 mål ugress-mark og plantet vinranker på 3 mål og oliven, forskjelligefrukttrær og busker på resten. 750 m2 drivhus til grønsaker. Etter hvert begynte han også med gårds-utsalg og bodega-drift.

Guachinche (eller buachinche) betyr gårdsutsalg og er en regulert lovlig handel fra egen finca uten fordyrende mellomhandleren. Mat & vin-servering fra egen avl er også tillatt og kontrollert av myndighetene.

Dette fik vi alle nyte godt av. Ved ankomsten ble vi mottatt med smaksprøver på oliven, oster og rød og hvit-vin som kunne kjøpes med hjem for en rimelig pris. Mange lekre frukter og grønsaker var også for salg – alt giftfritt dyrket og med 3 avlinger pr år. Vin-druene sendes i september til produsent: Louis Delfin MolinoGr.C. og olivenolien presses på Fuerteventura.

Birgitte informerte litt om stedet på veien opp i bussen.

Vertene våre hadde dekket fint opp til oss i den innerste del, og da det småregnet litt benket vi oss for god mat og drikke med sanger innimellom. Turkomiteen hadde prøvesmakt og bestilt potaje( en fyldig bondesuppe med dagens grønsaker) med salat, brød og div tilbehør.

Dessert: stedets spesialitet: en liten smak av 3 is-sorter, gresskar-kake + frukt.

Solen kom frem og vi rigget oss til med en liten danseplass. Andre gjester hadde kommet til (mange canarier) og fulgte spent med, når vi danset oss igjennom oppvisningsprogrammet til stor munterhet både for oss og de.

Noen fikk ruslet litt omkring i frukt- og grønnsaks-markene og så var det tid å finne bussen. En fin gå-tur for de spreke og minibuss v Lorenzo for noen.

Ved 17-tiden var vi atter tilbake i solfylte og tørre Arguineguin / Puerto Rico og kan allerede begynne å glede oss til neste tur med Canaritråkk-gjengen.

Ref. Birgitte P. Grannes