Canaritråkken seniordans

Høsttur Teror 2016

Canaritråkken på tur til Teror 23.11.2016.

Den 23. November entret 50 dansere og ledsagere bussen for høstens tur. På denne turen hadde vi fått Anna Norheim til å guide oss. Hun er veldig orientert om Gran Canaria og fortalte om stedene vi kjørte forbi. Bl. annet at spanjolene allerede i 1492 overtok øya fra canariene.

Første stopp var Teror. En flott by med frodig natur. Her dyrkes mais, korn, poteter og alle slags grønnsaker. Vi så frukttrær bugnende av sitrusfrukter. Oppe i skråningene vokser ”sydfruktene” på rekke og rad.

Det regnet litt så det passet godt å besøke den flotte kirka som ble påbegynt i 1692, men også restaurert flere ganger etter brann og jordskred. Kirka er 1131 m2

og 25 m. høy. Vi var veldig interessert i Furumadonnaen (Señora del Pino) som er øyas skytshelgen og feires den 8. Sept. hvert år. De lærde strides om den ble funnet i ei furu som sto der kirka ble bygd, eller om den kom med båt fra Spania – og lagd av en snekker der.

Det kom noen solstråler da vi kom fra kirka og vi fant ut at torget i byen egnet seg for en oppvisning i seniordans. Grete styret musikken og alle danset etter beste evne. Vi kjørte til Balcon Zamora hvor lunsjen skulle inntas. God mat og drikke. Suppe til forrett, ”Sosekjøtt” til hovedrett og dessert med kaffe, så alle ble vel forsynte. Birgitte var forsanger, og vi sang noen av de kjente seniorsangene.

Turen til Pico de Nieves måtte avlyses pga. tåke, så vi kjørte gjennom furuskogen og kom til Cruz de Tejeda. Vår utmerkede sjåfør Felix styrte bussen stødig på de svingete veiene. Vi fikk se Roque Nueblo med frosken og munken – og etterpå tiuren. Fantastiske fjellformasjoner her, som om alt har stivnet etter at en storm har rast forbi.   Vi nærmet oss San Bartholome de Tirajana. Her ble det en liten stopp for kaffe, og noe verre ifølge Anna.

Det begynte å mørkne og med nydelige lysninger på himmelen. Hørte et og annet gjesp fra et turfølge som hadde hatt en aldeles trivelig utflukt.  Anna takket for seg, og fikk stor applaus fra oss. Hun var glad alle var like hele som da vi startet – og håpet på snarlig gjensyn.

Patalavaca 26.11.2016.

Bjørg Barstrand Larsen.