Canaritråkken seniordans

Ut i det blå 16.11.11.

San Juan Bautista-kirken
San Juan Bautista-kirken

Canaritråkken på tur.

Canaritråkken dro på ”Ut i det blå” tur den 16.11.2011.

Busselskapet vi hadde bestilt buss fra klarte ikke å takle at 2 grupper fra Arguineguin bestilte til samme dag. Bestillingene ble koblet sammen. Vi hadde bestilt buss til kl. 09.00 fra Arguineguin. Men ingen buss kom. Jostein kontaktet busselskapet hvor han fikk vite at vår bestilling var til 09.30.  Kl. 09.30 kom bussen som vi ”kapret”. 

Den andre gruppa fikk ingen buss!! De måtte benytte drosjer.

Bussen hentet opp dansere på strekningen Arguineguin og til Puerto Rico. Da var vi 51 stk. som la turen mot Arucas.   Jostein orienterte om turen og fortalte en del om San Juan Bautista-kirken som var det første stoppestedet vårt.

Kirken var imponerende. Byggingen av kirken startet i 1909 men den var ikke helt ferdig før i 1940 årene. Fasaden var preget av et stort rosevindu på 7 meter. Inne i kirken ga de flotte glassmaleriene i vinduene et flott lys. Det var også mange figurer  av helgener som var rikt utsmykket.

Vi fikk også tid til en liten kaffekopp på nærliggende bar.

Så fortsatte vi til Destilleria de Arehucas.  Der tok vi en tur gjennom tapperiet før vi samlet oss for prøvesmaking av det de produserer.   Det var mange forskjellige likører produsert på Rom. Før avreise var vi innom utsalget og sikret oss godsaker på flaske.

Så dro vi videre til Firgas hvor vi først tok en tur til den kjente gaten i Firgas hvor det er vannfall og dekorasjoner i mosaikk.  Her var det mosaikkbilder av våpenskjoldene til kommunene på Gran Canaria. Og også store mosaikkbilder og modeller av alle Canariøyene.  Langs gaten var det mosaikkdekorerte sittebenker, riktig et flott skue.

i den flotte gaten med vannfall.

Lunsjen inntok vi på  restaurant Avenida. Der var det dekt langbord til oss, og vi fikk servert deilige tapasretter og drikke. Deilig dessert, karamellpudding og is.

Musikken kom på, og danserne danset gjennom programmet vi skulle opptre med på Kulturaftenen.

Gode og mette dro vi hjemover kl. 16.00.  På veien hjemover sang vi med Gudveig som dyktig forsanger.  Vår faste, gode vitseforteller Harry underholdt oss til stor latter.  Sjåføren vår fikk driks, så han kjørte oss hjem over Patalavacaåsen!

Patalavaca,  20.11.2011