Canaritråkken seniordans

Tur Santa Lucia 2018

Canaritråkkens vårtur til Santa Lucia 12. Mars 2018.

Etter en tid med dårlig vær opprant den 12. mars med sol fra skyfri himmel. Klokka 10 entret de første bussen - og etter hvert var alle 49 på plass+ to som kjørte selv.
Jostein og Birgitte orienterte om målet som var Santa Lucia, en idyllisk liten landsby som ligger oppi fjellet på ca 700 m høyde.
Byen har en tradisjonell Santa Luciafeiring den 13. desember, da en prosesjon med helgenbildet bæres gjennom gatene. Kroning av kanarisk og svensk  Lucia foretas også.
Jordbruksfesten her er også veldig populær. Folk kler seg i folkedrakter og det deles ut ost, kjøtt, småkaker, gofio og friterte sardiner. Den lokale vinen Mejuelje kan man også få smake.
Da vi kom var det stille og rolig i byen.
Vi parkerte og samtlige oppsøkte den vakre kirken. Den ligger på en høyde og er bygget i 1905. Statuen av Santa Lucia er også plassert der. Folk ruslet rundt, pratet og koste seg i finværet.
Litt før kl 13 gikk vi ned til El Mirador hvor lunsjen skulle serveres. Vi fikk nydelig tapas: brød m/allioli, ost, canaripoteter, kalvekjøtt og okselever (marinert i olje og grillet) + øl eller vin. Til dessert fruktsalat og kaffe.
Etterpå ble det danset i den flotte parken med skulpturer og springvann - som var avstengt. Vi danset de dansene som vi hadde opptrådt med på miljømarsjen + linedance. 
Det ble tid for hjemreise, vi sang kjente sanger - også til sjåføren. Ragnhild fortalte vitser og vi kunne atter glede oss over hvor grønt og fint det var langs veien. Regnet som hadde vært hadde gjort underverker. 
Aldo ved rattet førte oss trygt og sikkert tilbake etter en trivelig dag i Santa Lucia.

Arguineguin 18/3-2018.

Bjørg Barstrand Larsen

  referent