Canaritråkken seniordans

Vårtur 11.3.15

Canaritråkkens vårtur 11. mars 2015.

Turen gikk i år til Galdar nord – vest på øya.  Vi var 43 stk. som startet med buss kl. 10.00 fra Arguineguin – Patalavaca og Puerto Rico.  Bussen kjørte motorveien via Las Palmas til Galdar. Turen tok 1,5 time. For å ha noe å gjøre underveis ble det delt ut billedgåter.  Jostein orienterte litt om Galdar og museet Cueva Pintada som vi skulle besøke.

Galdar var en gang hovedstad for et av Guanarteme-rikene. Den ble også den første kolonien for de Kastalianske erobrerne.

  Framme i Galdar parkerte bussen ved busstasjonen da det var stengte gater pga. asfaltering. Det ble et lite stykke å gå, men da fikk vi besett byen. Framme ved kirken Santiago de Galdar ble det en kaffekopp ved en fortausrestaurant. Her ventet også den siste gruppen før inngang.

  Vi besøkte Cueva Pintada museum og park som lå i gamlebyen. Vi ble delt opp i 2 grupper med inngang kl. 12.15 og 12.45. Vi fikk først se en 3 D film og etterpå vist rundt i det imponerende utgravingsstedet.  Alt var lagt under tak og lysbesatt.  Det var rekonstruert bygninger slik at vi kunne se hvordan innvånerne bodde.

  Etter museumsbesøket kjørte bussen oss til restauranten Guanche Amagro. Her fikk vi servert canaripoteter, ost og grønnsakssuppe som forrett. Hovedretten var Paella. Til dessert kake og kaffe. Vin og diverse annet drikke til maten. 

På hjemveien ble vi underholdt med opplesing av dikt, skrøner og med sang.

 E n stor takk til Karin-Jenny for en fin planlegging!

  Patalavaca 1.4.15.

  Grete Tafjord

Sekretær.